MAEIE confirmă moartea a patru moldoveni în cazul prăbușirii avionului moldovenesc în Coasta de Fildeș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în legătură cu accidentul aviatic din Coasta de Fildeș, unde, în urma prăbușirii aeronavei moldovenești au decedat patru cetățeni moldoveni, alți doi moldoveni și patru francezi fiind răniți. Astfel, conform informațiilor preliminare, obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

„Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care șase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Vedeți și: (VIDEO) Cele patru victime ale catastrofei aviatice din Coasta de Fildeș sunt moldoveni. Alți doi concetățeni de-ai noștri, răniți

Totodată, premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză, din care să facă parte reprezentanți ai MAEIE și ai Autorității Aeronautice Civile „pentru a elucida toate circumstanțele accidentului, pentru verificarea informațiilor privind identitatea cetățenilor țării noastre implicați în accident, precum și pentru menținerea comunicării directe cu autoritățile de resort ale țărilor vizate pentru acordarea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova”.

Ministerul de Externe va menține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...