/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO. FOTO/ Avionul moldovenesc care s-a prăbușit în Cote D'Ivoire zbura de 42 de ani

missing
14 octombrie 2017, ora 20:20

Aeronava Antonov AN-26-100 ER-AVB a fost scoasă din fabrică la 30 septembrie 1975, iar la scurt timp a fost dată în exploatare, mai exact la 10 octombrie 1975.  Până în anul 1993 aceasta a zburat în flota Uniunii Sovietice, iar ulterior, din 4 septembrie 1993 și până pe 8 august 2001 a făcut parte din flota companiei Nordavia (Federația Rusă).  A fost achiziționată de compania moldovenească Valan AIR în 2005.

Reamintim că, patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire. Accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Vedeți mai jos imagini cu aeronava surprinse de spotteri:

Foto: Russianplanes.net / Vano

Foto: Jetphotos.net / Iurii Tolstik

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram