O echipă a AAC pleacă de urgenţă în Cote de Ivory. Va participa la investigarea prăbuşirii avionului înregistrat în RM

O echipă de investigare din cadrul AAC al Republicii Moldova pleacă de urgență în Cote de Ivory pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată de către autoritățile din Cote de Ivory despre producerea accidentului aeronautic în apropierea aeroportului din Abidjan la data de 14 octombrie.

Aeronava care aparține companiei Valan International Air Cargo, transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

AAC a Republicii Moldova este în contact permanent cu conducerea instituțiilor responsabile din Cote de Ivory – Autoritatea Aeronautică Civilă și Biroul de Investigare a Accidentelor, pentru identificarea componenței echipajului și a victimilor, precum și pentru a obține ultimele informații despre circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informației preliminare, la momentul producerii accidentului, în Abidjan erau condiții meteo complicate, cauzate de o furtună puternică.

Precizăm că  patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire.

Avionul s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, sâmbătă dimineaţă, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Abidjan, Coasta de Fildeș.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.