Un avion cargo, prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru moldoveni au murit şi doi sunt răniţi// VIDEO

Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire, a anunțat ministrul ivorian al securității, Sidiki Diakite, citat de Reuters.

Avionul s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, sâmbătă dimineaţă, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Abidjan, Coasta de Fildeș.

Potrivit unei surse citate de AFP, avionul transporta 10 persoane și era închiriat de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N’Djamena, capitala Ciadului.

Potrivit site-ului koaci.com, avionul era unul cargo şi aparţinea unei companii care transport materiale pentru armata franceză.

Reuters notează că aparatul de zbor a decolat în condiţii de furtună.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a 4 cetățeni moldoveni în accidentul aviatic produs în Coasta de Fildeș.

MAE IE întreprinde toate demersurile corespunzătoare pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află cetăţeni moldoveni, precum şi circumstanţele prăbuşirii, anunţă Diplomaţia de la Chişinău.

UPDATE: Conform informațiilor preliminare, obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Ministerul menține legătura cu autoritățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații.