/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Revenit din Rusia, Dodon a oferit distincții mai multor militari. „Armata trebuie să răspundă așteptărilor cetățenilor”

missing
14 octombrie 2017, ora 16:58

Unitatea militară care poartă numele unui dintre cei mai de vază domnitori ai Țării Moldovei, a dat dovadă de profesionalism și devotament, confirmat de generațiile de militari și angajații civili care și-au executat aici serviciul.

Șeful statului a tinut să sublinieze contribuția substanțială a efectivului Brigăzii la menținerea stabilității în zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. În cadrul acestei misiuni de importanță statală, militarii Brigăzii reprezintă un factor de nădejde.

De asemenea, Igor Dodon a remarcat curajul și spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul țării. Pe parcursul acestor ani, geniștii Brigăzii au participat la peste 300 de deminări.

Armata Națională trebuie să răspundă așteptărilor cetățenilor, care deseori sunt afectați de diverse calamități naturale, devenite în ultimul timp tot mai imprevizibile. Astfel, ajutorul imediat pe care l-a acordat efectivul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată populației din satele și orașele republicii la lichidarea urmărilor ninsorilor abundente din această primăvară, este unul deosebit de substanțial”, a menţionat Igor Dodon.

În semn de apreciere a profesionalismului și a rezultatelor remarcabile obţinute de efectivul unităţii în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice, pentru merite în asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităţilor și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului Armatei Naționale, președintele ţării a conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”.

Pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, profesionalismul manifestat în asigurarea unui înalt grad de pregătire a subunităților și cu prilejul aniversării a XXV-a a creării Brigăzii a 2-a Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” a Armatei Naționale, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova următorilor:

POSTICA Serghei – căpitan;
CUJBA Alexandru – locotenent major;
LUPAȘCU Vasile – plutonier major;
CEBAN Sergiu – plutonier;
PURICI Serghei – sergent inferior;
ROTARI Valeriu – soldat;
PASCARIUC Nicolae – soldat.

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, voi depune și în continuare tot efortul pentru a susține Forțele Armate ale Republicii Moldova. Menționez că recent am elaborat și transmis spre examinare și aprobare Parlamentului proiectul de lege ce prevede revenirea la pachetul social pentru militarii Armatei Naționale. Sunt și alte inițiative și propuneri care le voi prezenta menite să motiveze militarii și să consolideze imaginea Armatei Naționale”, a subliniat șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram