Principală  —  IMPORTANTE   —   (foto) Oficial: Avionul cu șase…

(foto) Oficial: Avionul cu șase moldoveni la bord s-a prăbușit după o tentativă eșuată de aterizare

Sursa foto: reuters.com

Patru cetățeni ai R. Moldova ar fi decedat în dimineața zilei de 14 octombrie, iar alți doi ar fi fost grav răniți după ce avionul cargo în care se aflau s-a prăbișit pe țărmul Oceanului Atlantic, după o tentativă eșuată de aterizare pe aeroportul internaţional din orașul Abidjan, Coasta de Fildeș (Côte d’Ivoire), a anunțat ministrul ivorian al afacerilor interne și securității, Sidiki Diakite, scrie Agerpres, cu trimitere la Reuters.

Mai multe surse din domeniul securității ivoriene au indicat că cei patru francezi răniți sunt soldați, menționează Reuters.

Potrivit unei surse citate de AFP, avionul transporta 10 persoane și era închiriat de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N’Djamena, capitala Ciadului.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) confirmă faptul că la bordul aeronavei care s-a prăbușit în nord-vestul Africii se aflau șase cetățeni ai R. Moldova, patru dintre aceștia au decedat, iar alți doi sunt răniți. MAEIE anunță, în baza informațiilor obținute prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, că accidentul aviatic a survenit în dimineața zilei de astăzi, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

„Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrjirilor medicale.  Ministerul menține legătura cu aurotitățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Update: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a patru cetățeni moldoveni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeș, se arată într-un comunicat al instituției.

Update: Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova (ACC) a anunțat printr-un comunicat de presă că o echipă de investigare din cadrul instituției va pleca de urgență în Côte d’Ivoire pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în R. Moldova, care aparține companiei Valan International Air Cargo și care transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

Sursa foto: avherald.com
Sursa foto: reuters.com
Sursa foto: reuters.com
Foto antet: avherald.com