/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Detalii despre compania moldovenească al cărei avion cargo s-a prăbușit în Coasta de Fildeș

missing
14 octombrie 2017, ora 16:34

Pe site-ului companiei moldovenești se menționează că, aeronave cargo AN-26-100 a fost închiriată în luna iunie 2017 de către Ministerul francez al Apărării pentru a opera zboruri de marfă pentru pasageri și civile.

Potrivit surselor internaționale, aeronava a fost închiriată de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N’Djamena, capitala Ciadului.

Compania „Valan International Cargo Charter” SRL, căreia îi aparţine avionul căzut în Coasta de Fildeș, a fost înființată în anul 1998 și are drept obiective de activitate declarate transporturile aeriene pe bază de grafic și ocazionale, închirierea mijloacelor de transport aerian fără echipaj, precum și reparația aparatelor de zbor și a tehnicii spațiale, scrie anticorpuție.md.

Potrivit datelor de la Camera Înregistrării de Stat, compania a fost înființată de șapte persoane: Alexandru, Evghenii, Serghei și Igor Zagrebelnîi, Nina Grițcan, precum și Tamara Suvorova și Inna Mikheeva, cetăţene ale Federaţiei Ruse.

Site-ul companiei aeriene arată că aceasta are o flotă compusă din trei aeronave AN-26-100 (n.r avionul căzut în Coasta de Fildeș) și opt elicoptere Mi-8 MTV-1. Dintre acestea, un AN-26-100 și trei elicoptere MI-8 MTV-1 fac parte din proprietatea companiei aeriene, iar celelalte aeronave sunt închiriate de la parteneri de încredere pe termen lung.

Compania aeriană este specializată în operațiuni de transport aerian al personalului administrativ pentru clienții corporativi pe aeronava AN-26-100 și MI-8 MTV. Printre clienții „Valan International Cargo Charter” se numără: UN, World Food Program, US Department for International Development și companii private care sunt parteneri ai organizațiilor internaționale.

Potrivit portalului Mold-street, numele companiei Valan International Cargo Charter a figurat și în scandalul și investigațiile legate de activitatea rusului Viktor Bout, supranumit negustorul morții, care a fost găsit vinovat, în noiembrie 2011, de vânzarea ilegală de arme către trupe de gherilă din Columbia și condamnat de către o instanță judecătorească din New York la 25 de ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram