Mai aproape de gazul românesc. Transgaz România îşi va deschide o reprezentanţă în Republica Moldova

tr-viz-P1020548

Lucrările de construcţie a Gazoductul Ungheni – Chişinău vor fi intensificate. Declaraţia a fost făcută de Gheorghe Şimon, ministrul Economiei din România, în cadrul unei întrevederi desfăşurată la Bucureşti cu vicepremierul, ministru al Economiei din Repubica Moldova, Octavian Calmîc, anunță TVR Moldova. 

Potrivit ministrului român al Economiei, Gheorghe Şimon, SA Transgaz îşi va deschide în viitorul apropiat o reprezentanţă în Republica Moldova, pentru a facilita definitivarea demersurilor de finalizare a gazoductului Ungheni-Cişinău.

Gheorghe Şimon şi Octavian Calmîc au convenit asupra semnării unui demers comun către structurile europene pentru extinderea finanţării cu 10 milioane de euro. Cei doi oficali au discutat şi asupra unui demers privind proiectul interconexiunii reţelelor electrice dintre cele două state.

Costul lucrărilor a fost estimat la circa 300 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane sunt sub forma de grant UE. În acelaşi timp, în cadrul comisiei mixte moldo-române, experţii celor două state au discutat şi proiectul privind construcţia şi darea în exploatare a apeductului Iaşi – Mărăşeşti, care va asigura cu apă potabilă cinci localităţi din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente