La CSJ a avut loc prima şedinţă în dosarul în care Banca de Economii şi Veaceslav Platon au depus recurs împotriva hotărârii Curţii de Apel Chişinău, care a dispus ridicarea sechestrului de pe banii care ar fi fost spălaţi de Platon. Ca de obicei, afaceristul a fost escortat de zeci de mascaţi de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, dar şi de la Batalionul „Fulger”. La începutul şedinţei, procurorul anticorupţie Andrei Baeşu a solicitat ca procesul să se desfăşoare cu uşile închise, însă Platon şi avocaţii săi s-au opus.

Printr-o încheiere protocolară, completul a respins demersul acuzatorului, însă, paradoxal, a dispus ca presa să iasă din sală.

Din acest motiv, unul dintre avocaţii lui Platon a declarat că depune o cerere de recuzare. Ulterior, însă, completul şi-a revizuit hotărârea şi a permis ca jurnaliştii să asiste la şedinţă. Totuşi, procesul nu a avut loc, deoarece lui Veaceslav Platon nu i-a fost tradusă cererea de recurs depusă de reprezentantul Băncii de Economii. Unul dintre apărătorii lui Platon afirmă că sechestrul ar trebui să fie menţinut până la adoptarea unei hotărâri definitive în dosarul clientului său.

Următoarea şedinţă va avea loc pe 18 octombrie. Precizăm că, acum o lună, Curtea de Apel a ridicat sechestrul de pe conturile bancare, de pe imobile, dar şi de pe terenurile unor companii de asigurări care figurează în dosarul fraudei de la BEM, în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Sechestrul a fost aplicat acum un an de instanţa de fond la solicitarea procurorilor, întrucât aceşti bani ar avea provenienţă ilegală şi ar fi fost spălaţi de Platon.