/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Și pace se făcu în scuarul Ghibu. Muzeul nu va mai ridica un depozit pentru tablouri pe acel loc

missing
13 octombrie 2017, ora 18:18

Directorului Muzeului de Arte a anunțat astăzi că renunță la intenția sa de a transforma în depozit scuarul Ghibu. El și-a exprimat speranța că tinerii din grupul de ințiativă, care au început reamenajarea scuarului, vor avea grijă de acest parc și că acesta nu va ajunge spațiu privat.

„Odată ce acolo se amenajează un scuar, va trebui întreținut. Presupun că la lucru ăsta s-au gândit și autoritățile. Eu am renunțat la idee pentru că nu mai avem acel teren, din păcate. Noi am fi făcut un scuar mult mai estetic și mult mai îngrijit”, a declarat directorul Muzeului de Arte, Tudor Zbârnea.

Grupul de inițiativă a montat ieri, în scuar, bănci și coșuri de gunoi. Tinerii spun că acesta este spațiu public ce necesită a fi îngrijit.

Tinerii salută decizia înțeleaptă a directorului Muzeului. Aceștia spun că urmează să monteze în timpul apropiat încă niște felinare în scuar, iar proiectul propriu zis de reamenajare va începe la anul.

„Am instalat băncile ieri, o să ne ocupăm de iluminare în spațiu cela. Până la realizarea proiectului vom face tot posibilul ca oamenii să poată sta și să se bucure de acest spațiu”, susține activistul civic, Victor Chironda.

Anterior, Consiliului Național al Monumentelor Istorice a respins proiectul de renovare a scuarului Ghibu, înaintat de grupul de tineri. Consiliul vroia să transforme scuarul într-un depozit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram