Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   A fost aprobat bugetul Comisiei…

A fost aprobat bugetul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2018

 În cadrul ședinței de astăzi, 13 octombrie 2017, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat mai multe hotărâri. Astfel, CEC a aprobat bugetul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2018.

Tot astăzi, Comisia a modificat și completat regulamentul privind modul de întocmire, autentificare, prezentare şi verificare a listelor de subscripție; privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală și privind finanțarea campaniilor electorale.

O altă hotărâre aprobată de către Comisie a vizat acreditarea observatorilor naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, în vederea monitorizării referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017.

De asemenea, CEC a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ și trezorierul din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din R. Moldova” pentru perioada campaniei electorale a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017, precum și persoană responsabilă de finanţe din partea Partidului Democrat din Moldova pentru perioada campaniei electorale a  alegerilor locale noi din data de 19 noiembrie 2017.

În ședința de astăzi, CEC a adoptat mai multe hotărâri de degrevare de atribuțiile de serviciu de la locul de muncă permanent și convocare a unor membri ai consiliilor electorale de circumscripție electorală pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor locale noi în 10 localități, din data de 19 noiembrie 2017.