Patru minori s-au intoxicat cu CO în urma exploatării sobelor defecte. Ce recomandă specialiștii

lemne-in-soba-600×450

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI raportate din subdiviziunile teritoriale, patru minori s-au intoxicat cu CO în raionul Sîngerei și în mun. Bălți.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI raportate din subdiviziunile teritoriale,  doi copii cu vârstele de 6 și 8 ani s-au intoxicat cu CO. Cazul a avut loc azi-dimineață la ora 05:00, într-o gospodărie din raionul Sîngerei. Din informațiile preliminare s-a stabilit că băieții s-au simțit rău, iar părinții au alert serviciile medicale. Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce soba din casă a lucrat pe parcursul nopții. Copii au fost internați în spitalul din mun. Bălți pentru îngrijiri medicale. Toate circumstanțele acestui caz urmează  a fi elucidate.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de 7 ani și fratele acesteia de 10 ani  au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au alertat serviciile de urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie din mun. Bălți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor. Specialiștii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile.Mai mult, pompierii atenționează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente