Preşedintele FIFA cere introducerea arbitrajului video, după erorile decisive din preliminariile CM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a reacţionat, în urma calificării controversate a naţionalei din Panama la Cupa Mondială de anul viitor, venită la scurt timp după ce Ghanaa ratat prezenţa la turneul final din Rusia din cauza unei erori de arbitraj.

Infantino consideră că a venit momentul pentru ca arbitrajul video să fie introdus în toate competiţiile, nu doar în câteva, aşa cum se întâmplă în prezent.

Când joci în preliminariile Cupei Mondiale şi partida este decisă de o eroare importantă de interpretare a arbitrului, ceea ce se poate întâmpla, pentru că arbitrii sunt oameni şi fac greşeli, ca noi toţi, consider că a sosit momentul pentru a se rectifica situaţia. Când toată lumea vede în câteva secunde şi doar arbitrul nu vede, nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate, cred că trebuie să facem un pas înainte„, a spus preşedintele FIFA.

Mai mult decât atât, fostul oficial UEFA speră ca arbitrajul video, folosit deja cu succes în Serie A TIM sau Bundesliga, să fie introdus la Cupa Mondială din 2018.

Suntem pregătiţi pentru a-l aplica. Însă încă nu s-a luat o decizie. Nu există ceva negativ la testele pe care le-am făcut„, a explicat Infantino, care trebuie, însă, să lupte cu opiniile mai multor oficiali conservatori, care se opun tehnologiei în fotbal.

În meciul Panama – Costa Rica 2-1, la finalul căruia gazdele s-au calificat în premieră la Cupa Mondială, golul de 1-1 a fost acordat în ciuda faptului că mingea nu depăşise linia porţii. Un gol „fantomă”, aşa cum a fost caracterizat de presa internaţională. Un lucru acuzat şi de federaţia de fotbal din Costa Rica.

De asemenea, Ghana a depus o plângere la UEFA, după ce „Stelelor Negre” le-a fost anulat un gol valabil în meciul decisiv cu Uganda, încheiat la egalitate, scor 0-0. Astfel, echipa care a fost prezentă la fiecare dintre precedentele trei ediţii ale Cupei Mondiale şi-a văzut năruite speranţele de a merge vara viitoare în Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...