Ambasada Rusiei în SUA acuză americanii că au furat drapelele rusești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Personalul rus a evacuat luna trecută consulatul, după ce Washingtonul a dispus ca Moscova să părăsească unele dintre proprietăţile sale diplomatice, în cadrul unei serii de măsuri de retorsiune care afectează relaţiile între cele două ţări.

Oficiali americani au ocupat, ulterior, unele părţi administrative ale complexului.

Moscova a acuzat săptămââna trecută că aceştia au pătruns în zone rezidenţiale şi a ameninţat cu măsuri de retorisiune, denunţând o „ilegalitate”.

„Ultimul eveniment ruşinos. La San Francisco, steaguri ruse au fost furate de la clădirea @ConsulRussiaSF”, a scris în rusă, pe Twitter, Ambasada Rusiei în Statele Unite.

„Cerem autorităţilor americane să ne înapoieze aceste simboluri de stat”, a adăugat ambasada, postând poze cu un catarg gol de la această clădire.

Departamentul de Stat american a prezentat altă versiune a faptelor.

„Steagurile de la fostele proprietăţi consulare ruse de la San Francisco au fost respectuos date jos şi sunt depozitate în siguranţă în fiecare clădire”, a declarat pentru Reuters, într-un e-mail, un reprezentant al diplomaţiei americane.

Ambasada rusă la Washington nu a comentat imediat, precizează Reuters.

Potrivit agenţiilor ruse de ştiri, ambasada a anunţat că a protestat în mod oficial miercuri faţă de acest incident.

„Un protest ferm a fost transmis părţii americane în legătură cu smulgerea steagurilor ruse la proprietăţile noastre diplomatice din San Francisco, aflate sub controlul autorităţilor americane”, a declarat ambasada într-un comunicat citat de Interfax.

„Considerăm acest (incident) o măsură extrem de neprietenoasă”, a subliniat ambasada.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...