Candu se preface a nu şti ce înseamnă GBC, clădirea care aparţine naşului său de cununie. „Vă rog să descifraţi. S-ar putea să fie în altă ţară”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, tot el vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, se face a nu cunoaşte ce înseamnă acronimul „GBC”, acesta fiind imobilul care aparţine tocmai naşului său de cununie, preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta i-a cerut deputatului liberal-democrat Tudor Deliu să „descifreze” acronimul la care a făcut referire în contextul întrebării pe care i-a adresat-o Avocatului Poporului, Mihai Cotorobai, prezent în plenul Parlamentului, unde a prezentat un raport privind respectarea drepturilor omului.

„Aţi menţionat de la tribuna centrală că astăzi avem mari probleme la respectarea drepturilor de acces la justiţie şi dreptul la securitate personală. Recent, în mijloacele mass-media a apărut o informaţie că la data de 11 octombrie curent, două reportere de la „Ziarul de Gardă” au fost somate şi avertizate de mai multe persoane din cadrul GBC-ului să nu filmeze în spaţiul public din această zonă. Întrebarea mea, considerând că este dreptul la securitatea personală, fiind ameninţate, dacă s-a autosesizat avocatul poporului sau aveţi de gând să vă autosesizaţi la acest subiect”, a întrebat preşedintele fracţiunii PLDM în Parlament, Tudor Deliu.

Vedeţi şi: (VIDEO) Reporteri ZdG, amenințați şi somați să nu filmeze clădirea GBC a lui Plahotniuc

Până a oferi un răspuns, Andrian Candu i-a cerut lui Tudor Deliu, „pentru stenogramă” să descifreze „ce înseamnă GBC”.

„Eu cred, domnule Candu, Dvs. în fiecare zi sunteţi acolo şi cunoaşteţi foarte bine ce e GBC-ul”, a spus Deliu.

„Tocmai de asta că nu ştiu şi s-ar putea să fie poate în altă ţară. Să ne spuneţi ce înseamnă GBC pentru stenogramă şi acurateţe”, a insistat preşedintele Parlamentului.

„Global Business Center, strada Cantemir”, a precizat deputatul liberal-democrat, în timp ce Candu l-a întrebat dacă cunoaşte şi numărul clădirii.

Cât ţine de răspunsul Avocatului Poporului, Mihai Cotorobai, la întrebarea adresată, acesta a menţionat că, „cu părere de rău” nu cunoaşte cazul, iar „prin urmare nu a fost nicio sesizare”. „Dar informaţia Dvs. este fixată şi cred că noi o să reacţionăm”, a mai adăugat acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...