(vox, foto) Ofițer pe urmărire penală, verificator de calitate sau bombonier. Cele mai populare posturi la Târgului de locuri de muncă

IMG_1922-min

Joi, 12 octombrie, Centrului de Cultură şi Istorie Militară s-a împestrițat cu oferte de joburi și tineri în căutarea unui loc de muncă. În cadrul târgului, angajatorii au avut de oferit multe oportunități pentru viitorii săi angajați, iar atât cele mai atractive, cât și cele mai căutate oferte, reprezentanții câmpului de muncă le-au împărtășit cu cititorii #diez.

La eveniment au participat reprezentanți ai diferitor companii de stat și private, toate având atât cereri de muncă, cât și posturi vacante. Delegații companiilor ne-au spus care au fost cele mai solicitate joburi de către tineri și care sunt acelea de care au cele mai multe locuri disponibile. Iată răspunsurile acestora!

„Compania noastră fiind producătoare de mobilă, punem accent pe candidații din acest domeniu. Avem cele mai multe solicitări pentru posturi de croitori. În acest an însă, am observat că sunt multe cereri în domeniul economic, contabilitate, marketing, vânzări, dar mai puțină logistică. Cel mai des sunt vacante posturile de muncă în domeniul managementului ca tehnolog, inginer, modelier-constructor, verificator de calitate”, ne-a povestit unul dintre reprezentanții din domeniul producerii mobiliere, Alina.

„Persoanele se interesează de poziția de muncitor la asamblare cablajului, fiind una care nu necesită experiență sau studii în domeniu. Acei cu pregătire specială se interesează de poziția de inginer, unde avem nevoie de persoane cu studii în domeniul tehnic.”, a menționat Grigorie, specialist resurse umane din sfera ingineriei.

„Ca de obicei, cele mai cerute joburi sunt pentru persoane care lucrează manual: secția de producere. Nu este cerut lucrul intelectual, ci acel fizic. În acest domeniu sunt puțini lucrători, deoarece se schimbă des, din această cauză ele sunt întrebate pe piață. Compania noastră le poate oferi tinerilor locuri de muncă ca tehnician și manager de realizări. Sunt și tineri care lucrează în secția de producere, dar sunt mai puțini.”, a relatat Natalia, reprezentant din domeniul echipamentelor industriale.

„Cele mai întrebate funcții au fost ofițer de urmărire penală, polițist-șofer și inspector inferior de patrulare. Funcții vacante avem în orice domeniu și dorim implicarea tinerilor în toate.”, a spus inspectorul principal Maxim Codreanu.

„La noi în companie, toate joburile care sunt în acest an, au fost și anul trecut, însă mereu avem nevoie de cât mai mulți angajați. Avem nevoie în primul rând de curier, persoanele care țin legătura cu clienții, customer service și, desigur, agenți de vânzări. Tinerii care sunt încă elevi sau studenți s-au interesant de job-ul de curier, deoarece ei pot să combine învățătura cu locul de muncă.”, ne-a transmis Olga, membru al unei companii din sectorul curieratului.

„Noi oferim locuri de bombonieri, hamali, îngrijitori de încăperi, lăcătuși, iar studenții solicită cel mai mult poziția de bombonier. Oferim și job-uri part-time și locuri de muncă pentru persoanele fără studii în domeniu și experiență, iar noi îi învățăm.”, spune Maria, lucrător a unei fabrici de cofetărie.

„Cele mai atractive joburi sunt acele bine plătite și care sunt okay din punct de vedere a condițiilor de muncă. Mulți caută lucru în birou, dar depinde și de sezon, și de studiile tinerilor. Cele mai cerute locuri de muncă sunt cele ce țin de domeniul vânzărilor și marketing.”, ne-a povestit Dan Cojocaru, reprezentant al domeniul telefoniei fixe.

„Din fericire, noi suntem o companie de patiserii și într-adevăr am avut persoane care s-au interesat de această specialitate: cofetar, brutar, bucătar, decorator. Acestea sunt și cele mai cerute joburi de compania noastră, iar la moment avem și posturi vacante în magazinele noastre specializate.”, ne-a povestit reprezentanta unei patiserii.

„Am avut oferte diferite: medicină, alimentația publică, bănci, instituții ca penitenciare, inspectorat, etc. Vizitatori au fost mulți, însă nu se știe dacă toți erau în căutarea unui loc de muncă, pentru că în ultima perioadă, este o diminuare a numărului angajaților, iar angajatorii au multe oferte de muncă, dar nu au candidații potriviți. Tinerii solicită locuri de muncă cu salarii mari, de la 7000 de lei, dar ar trebui să accepte și unul mai mic, să demonstreze angajatorului că este un candidat bun, astfel va avea și o experiență de muncă. S-au depus eforturi foarte mari pentru angajarea târgului, iar urmează și un tur de angajări online.”, a concluzionat Ala Șpac, șefa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din municipiul Chișinău.

Începând cu astăzi, 12 octombrie, va putea fi accesat și târgul online al locurilor de muncă. Site-ul este activ doar până pe data de 18 octombrie, iar după încheierea perioadei anunțate, locurile de muncă rămase libere vor fi plasate, cu permisiunea angajatorilor pe angajat.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente