UE sprijină dinamizarea tuturor formatelor de negocieri şi avansarea procesului de reglementare transnistreană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană sprijină dinamizarea tuturor formatelor de negocieri și avansarea procesului de reglementare transnistreană. Mesajul a fost transmis astăzi de către șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, şi șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic, Dirk Schuebel, fost şef al Delegaţiei UE la Chişinău, aflat într-o vizită în ţara noastră, viceprim-ministrului Gheorghe Bălan.

În cadrul întrevederii, vicepremierul a informat diplomații europeni despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv în partea ce ține de asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole și a condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină ş.a.m.d.

Totodată, a fost menționată necesitatea coordonării acțiunilor în vederea implementării eficiente a cerințelor Acordului Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pe întreg teritoriul țării și a asigurării continuității Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...