Filip: Oamenilor le piere pofta să viziteze Moldova după ce dau ochii cu taximetriștii de la Aeroport

aeroport

Premierul Pavel Filip a revenit la subiectul taximetriștilor din Aeroport, după ce săptămâna trecută la Chișinău s-au desfășurat două evenimente mari la care au participat mii de oameni din diferite țări. Premierul s-a arătat deranjat că problema sesizată încă în aprilie rămâne a fi nesoluționată până în prezent. În acest sens, șeful cabinetului de miniștri a cerut să fie format grupul de lucru.

„Aceeași problemă persistă și în prezent. Am vorbit despre acest lucru și în după intemperia din aprilie, când oamenii erau blocați în Aeroport, iar șoferii de taxi cereau preț exagerat. Lucrurile nu s-au schimbat deloc. Săptămâna trecută am avut două evenimente importante pentru imaginea țării noastre: Ziua Vinului și Moldova Business Week unde au participat mii de oameni din diverse țări. Costurile pentru organizarea evenimentelor nici nu se compară cu momentul când acești invitați dau ochii cu taximetriștii. Eu nu știu ce efort trebuie să facem noi ca să fie ordine în acest sens”, a subliniat Filip.

Premierul a vorbit și despre încălcările pe care le comit șoferii de taxi, începând de la plăcuța de înmatriculare, bonul de plată, starea tehnică a automobilului și ajungând chiar până la igiena șoferilor.

„Există Agenția Transport Auto, Inspectoratul Fiscal, vă rog să interveniți și să faceți regulă în acest sens. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a face regulă, altfel cum să vorbim despre majorări de salarii, pensii, dacă nu folosim bonuri de plată.

În Aeroport trebuie să fie rânduri electronice, oamenii trebuie să cunoască tarifele. Investim bani în organizarea evenimentelor, dar oamenilor le piere pofta să viziteze Moldova după ce văd atitudinea taximetriștilor de la Aeroport. Formați acest grup de lucru și vreau să văd rezultate”, a adăugat Pavel Filip.

Serviciile de taxi, mai scumpe de câteva ori în Chișinău. O călătorie ajunge astăzi și până la 300 de lei

Epopeea taximetriștilor nu se termină aici. Șoferii devin și mai inventivi atunci când vine vorba de a câștiga un ban în plus. De exemplu, un taximetrist le povestește clienților săi bucuria nașterii unui copil, doar că destul de des, și la diferite perioade de timp.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente