Un șofer, amendat de trei ori în 10 minute. Ce gest a făcut după aceasta

Un șofer din România a fost amendat de trei ori în 10 minute, pe o distanță de doar un kilometru. Bărbatul, care este şofer de TIR, a considerat că i se face un abuz, mai ales că amenzile au fost de câte 1 300 lei, şi a sunat la 112, chemând  polițiștii pentru a documenta cazul. Mai mult, acesta a depus şi o plângere la Parchet, cazul său urmând a fi examinat în instanţă.

Șoferul din Târgu-Cărbunești, care lucrează pe TIR și a străbătut în lung și-n lat întreaga Europă, era în concediu, acasă, și a condus mașina personală, fiind surprins de un echipaj de la Rutieră în timp ce circula cu o viteză de 91 km/oră.

Conducătorul auto a primit o amendă de 1 300 de lei și și-a continuat deplasarea, însă, susține el, după câteva sute de metri, a fost tras din nou pe dreapta de același echipaj, care întorsese mașina și a pornit pe urmele sale. Atunci, șoferul ar fi fost înregistrat cu o viteză de aproximativ 70 km/oră, în localitate.

A urmat însă și a treia sancțiune, la o distanță de câteva sute de metri. Motivul ar fi fost acela că șoferul ar fi vorbit la telefon, în timp ce conducea autoturismul.

“M-au amendat de trei ori, în zece minute, pe o distanță de un kilometru. A treia oară, după două amenzi de câte 1 300 de lei, când am observat că mi se face un abuz, am sunat la 112 și au venit trei polițiști de la Târgu-Jiu. Mi s-a luat o declarație. Am făcut și plângere la Parchet pentru abuz. Consider că este un abuz”, a declarat șoferul din Târgu-Cărbunești, pentru Gorj Domino.

Prima contestație a bărbatului va fi analizată pe 17 octombrie, la Judecătoria Târgu-Cărbunești, dată la care se va stabili dacă va achita prima amendă primită pentru viteză.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.