Dodon s-a întâlnit, din nou, cu Putin: A „salutat rolul pozitiv” al militarilor ruși din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin, a 6-a în decurs de mai puțin de un an.

Dodon a menționat pe pagina sa de Facebook că a abordat mai multe subiecte cu Putin, printre care și situația din zona din stânga Nistrului. Și dacă guvernarea solicită retragerea militarilor ruși din Transnistria, Igor Dodon are o cu totul altă poziție.

,,Am menţionat o dată în plus rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”, a menționat Dodon.

Totodată, el și-a manifestat disponibilitatea de a acorda „un statut special regiunii transnistrene”, dar „în condiţiile respectării principiilor de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova”.

Dodon i-a mai solicitat liderului de la Kremlin să „susţină cererea Republicii Moldova privind obţinerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”.

„De asemenea, am solicitat extinderea listei întreprinderilor moldoveneşti care vor avea acces pe piaţa rusă şi amnistierea cetăţenilor Moldovei, care au asupra lor încălcări ale articolului 27 al Legii federale nr. 114”, a mai menționat președintele Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...