/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PLDM vrea „front comun”. Deliu: „PDM este partid de stânga, un partid metamorfoză”

missing
10 octombrie 2017, ora 19:13

Sistarea finanțării totale va lovi în oamenii simpli, nu în persoanele concrete cu răspundere de la guvernare. Ei au suficienți bani din afaceri murdare și nu au nevoie de finanțare”, susține președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

Nu avem nicio decizie cu privire la suspendare. Cei care vorbesc sunt niște speculații și evident nouă ne pare foarte rău că sunt politicieni în RM care au decis să denigreze statul RM”, a menționat vicepreședintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu.

Tot astăzi, PLDM a chemat partidele pro-europene să facă front comun împotriva coaliției PDM-PSRM. Purtătorul de cuvânt al democraților a respins acuzațiile, iar Serviciul de presă al socialiștilor ne-a spus că vor reveni cu declarații mai târziu.

Facem apel la unitatea tuturor forțelor de dreapta pro-europene, este unica șansă de a opri guvernarea camuflată PDM-PSRM de a salva democrația, libertatea poporului RM. Irosirea acestei șanse va transforma RM din cea mai săracă țară din RM într-o zonă depopulată, obscură, într-o spălătorie regională a banilor de proveniență dubioasă”, a declarat președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

PDM nu este partid de dreapta, este partid de stânga și face parte din internaționala socialistă. MUSCA Eu l-aș numi pe PDM un partid metamorfoză care, pentru binele său, încearcă prin orice șiretlicuri să se schimbe. Un fel de mutant”, a menționat Tudor Deliu, fracțiunea parlamentară PLDM.

Probabil că este o situație în care dorești să revii pe arena politică, să aduci aminte cetățenilor, viitorului electorat că tu exiști. Și atunci se bate în partidul care este la guvernare. Probabil este deja un element al campaniei electorale pe care-l promovează PLDM”, a replicat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Anterior, Vlad Plahotniuc a propus partidelor de dreapta să se unească pentru a lupta împotriva socialiștilor, inițiativă care a fost ulterior respinsă. Săptămâna trecută, un grup de europarlamentari a elaborat proiectul unei rezoluții, prin care au cerut stoparea oricărei finanțări pentru Republica Moldova, cel puțin până la o analiza a efectelor modificării sistemului electoral. Anterior, și șeful delegației UE la Chișinău, Peter Michalco, a declarat că cele 100 de milioane de euro vor ajunge în țara noastră în funcție de modul cum vor fi implementate reformele. Ieri, Guvernul a emis un comunicat în care premierul Pavel Filip confirmă că asistența UE nu va mai veni anul acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram