/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Rugby-ul moldovenesc, la jumătate de secol. 150 de copii și 5 echipe de veterani au făcut furori pe stadion

missing
09 octombrie 2017, ora 14:34

La evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la disputarea primului meci de rugby în Moldova, au participat 2 generații diferite.

„Rugby-ul moldovenesc a ajuns la o vârstă frumoasă de jumătate de secol. Avem oaspeți, veterani. Avem circa 150 de copii participanți din școlile municipale și suburbiile Chișinăului”, a menționat președintele Federației Moldovenești de Rugby, Alexei Cotruță.

„Festivalul mi se pare foarte reușit. Mă bucură faptul că avem foarte mulți copii. Pentru noi asta e important”, a spus președintele Asociației Municipale de Rugby, Alexandru Șîșcan.

Au fost peste 150 de copii din toată țara și cinci echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bârlad și Iași, care au făcut furori pe stadion.

„Excepțional. Foarte frumoasă organizarea. Ne știm de ani de zile și jucăm cu compatrioții din Republica Moldova”, susține fostul jucător al echipei Politehnica Iași, Vali Băietu.

În 1967 – atunci s-a născut oficial sportul cu balonul oval în Moldova. La Institutul Politehnic a fost creată prima echipă de rugby în țară, iar primul meci s-a disputat contra celor de la „Burevestnik” Odesa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram