Deputații transnistreni s-au întors de la Moscova cu mâinile goale, dar plini de optimism

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputați ai așa-numitului soviet suprem din regiunea separatistă Transnistria și-au încheiat vizita la Moscova, în cadrul căreia au avut întrevederi cu reprezentanți ai tuturor fracțiunilor Dumei de Stat.

Șeful comitetului sovietului suprem din Tiraspol pentru politica socială Serghei Ceban a calificat rezultatul vizitei drept unul reușit, menționând că ,,abordarea problemelor are loc la un nou nivel ”.

,,Este vorba despre problemele cetățeniei, despre aplicarea pe teritoriul Transnistriei a capitalului matern, despre asigurarea medicală rusească”, a precizat deputatul.

El a mai amintit că Universitatea T.Șevcenko din Tiraspol face parte din Asociația instituțiilor superioare de învățământ din Rusia. ,,În plus, în regiunea transnistreană există filiale ale mai multor instituții superioare de învățământ din Rusia.

În acest context este examinată chestiunea privind posibilitatea de a primi capitalul matern pentru studenții transnistreni care au și cetățenie rusă”, a spus Ceban.

Documentul de bază privind colaborarea cu legiuitorii ruși este o hotărâre a Dumei de Stat, aprobată în iulie 2017 și care reglementează și recomandă tuturor ramurilor puterii să colaboreze cu autoritățile transnistrene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...