Nadal a câștigat al 75-lea turneu ATP din carieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a impus de o manieră incredibilă în finala de la Beijing. „Matadorul” a trecut cu 6-2, 6-1 de Nick Kyrgios şi şi-a adjudecat al 75-lea turneu al carierei.

Anul 2017 a fost unul incredibil pentru originarul din Manacor, care ieri, după semifinala cu Dimitrov, bifase deja a 60-a victorie din acest sezon. Cu două titluri de Grand Slam obţinute în actuala stagiune, Rafa nu părea totuşi favorit clar în disputa cu Kyrgios, sportiv care îl învinsese la Cincinnati, în sferuri, scor 6-2, 7-5. În plus, sportivul de la Antipozi venea după o evoluţie formidabilă în semifinala cu Zverev, astfel că Nadal se aştepta la o opoziţie solidă.

Dar Rafa din finala de azi de la Beijing a fost de neoprit, preluând iniţiativa din primul game şi nepermiţându-i vreun moment adversarului să intre în meci. Kyrgios nu a fost ajutat nici de serviciu, principala sa armă (doar 48% dintre mingi jucate cu primul serviciu), însă per total senzaţia a fost că ar fi fost dificil pentru oricine să îl învingă pe numărul unu mondial astăzi.

A fost al doilea trofeu obţinut de Rafa la turneul de la Beijing din patru finale. Anterior se impusese în 2005, însă oraşul din China rămăsese cu siguranţă în inima lui şi după aurul olimpic din 2008.

Cel de-al şaselea titlu din 2017 îl aduce pe Nadal la doar două turnee distanţă de McEnroe în privinţa titlurilor obţinute în întreaga carieră. De notat şi faptul că victoria îl duce pe Rafa la o distanţă de 2360 de al doilea clasat în ierarhia ATP, Roger Federer. În consecinţă, şansele să termine anul pe primul loc sunt în acest moment extrem de mari.

Din 2013 Nadal nu mai reuşise să îşi adjudece 6 titluri într-un singur sezon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...