17:42:08 28.03.2024
Stiri

Declarație SURPRINZĂTOARE a selecționerului Dobrovolski înaintea ultimului meci din PRELIMINARII: „Sunt mulțumit de munca mea la națională, nu-mi este RUȘINE”

Sport 08.10.2017 16:29 Vizualizări2943 Autor: Ziarul National
Declarație SURPRINZĂTOARE a selecționerului Dobrovolski înaintea ultimului meci din PRELIMINARII: „Sunt mulțumit de munca mea la națională, nu-mi este RUȘINE”


În pofida faptului că naționala R. Moldova a acumulat doar două punte în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, selecționerul Igor Dobrovolski, al cărui contract expiră în luna octombrie, spune că este mulțumit de realizările sale și că dacă va fi nevoie va mai rămâne pentru încă un mandat. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de dinaintea ultimului meci din grupă, cu Austria.

Potrivit lui, în partida de mâine cu Austria echipa sa se va strădui să scoată un rezultat bun. „Bineînțeles că ne vom strădui, așa cum facem în toate meciurile. Undeva ne iese, iar undeva nu. Băieții dau totul pe teren. Fac tot ce pot”, a spus acesta.

Întrebat cum apreciază rezultatele din ultimul an, Dobrovolski a spus că îi place cum joacă echipa sa. „Eu sunt pentru a doua oară la națională și pot să vă spun că am avut o plăcere enormă de munca depusă. Unicul lucru rău e că lipsesc rezultatele. Dar cum joacă echipa îmi place”.

Campionul olimpic spune că nu se gândește acum dacă va rămâne sau va părăsi cârma echipei naționale. „Vor fi unii care vor spune că trebuie să vină altul. Dacă vor avea nevoie de alt antrenor, atunci poftim, să vină. Cert este că eu sunt mulțumit de munca făcută, mie nu-mi este rușine. Echipa prestează un joc organizat. Cel puțin încearcă să joace organizat. E adevărat că pe undeva am fost lipsiți de șansă, au mai fost și greșeli individuale… Dar noi am făcut tot ce a depins de noi și nu-mi este rușine. Echipa încearcă să joace un fotbal ofensiv. Jucătorii se sacrifică pe teren și nu-mi dau niciun motiv ca să ridic glasul la ei. Sunt mulțumit. Cum va dori țara, așa și va fi. Dacă cineva vrea ca eu să plec, atunci voi pleca. Dacă vor vrea să rămân – voi rămâne”, a subliniat Dobrovolski.

Selecționerul a fost puțin iritat când i s-a amintit ca imaginea sa ar avea de suferit din cauza rezultatelor proaste din aceste preliminarii, mai ales dacă e să fie făcută o comparație cu primul său mandat la națională.

„De această dată nu am avut la dispoziție un număr mare de jucători. Atunci avea câte doi oameni pe fiecare post și aveam soluții. Acum nu am soluții. Le mulțumesc băieților pentru dăruirea de care au dat dovadă în aceste preliminarii. Un alt aspect e și cum am preluat această echipă. Anterior erau în lot fotbaliști cu experiență, era un alt stil de joc. De data aceasta, atunci când am preluat echipa, echipa se apăra în zece oameni. A trebuit să refac tot. Ce ține de imaginea mea, care în opinia voastră se înrăutățește, pot să vă spun că am acumulat o mai mare experiență, am devenit mult mai bun. Pentru mine imaginea nu joacă niciun rol. Eu sunt mult mai mulțumit ce am făcut în acest mandat, decât atunci. Imaginea mea de fost jucător sau de actual antrenor nu va fi anulată de nimeni, deoarece nimeni nu are acest drept”, a mai adăugat acesta.

Antrenorul a spus pe final că rezultatele nu vor întârzia să apară, chiar dacă a reiterat acest fapt de mai multe ori.

„Să ne referim la ultimul meci cu Irlanda (pierdut cu 0-2 de naționala noastră n.r.). Nouă ne-a ieșit să controlăm balonul în terenul lor, am reușit șuturi pe poarta lor. Trebuie să fim conștienți că am nimerit într-o grupă puternică. Băieții nu s-au pierdut cu firea. Au jucat dar au pierdut. Trebuie să le mulțumim pentru tot ce au făcut. Unicul meci slab făcut de noi e cel cu Serbia din deplasare. În celelalte meciuri ne-am creat ocazii, dar nu am avut noroc. Nu este nimic strașnic. Dacă vom continua de aceeași manieră, indiferent că voi rămâne sau voi pleca eu, atunci vor veni și rezultatele. Vom avea rezultate indiferent dacă vom juca într-o grupă puternică sau una slabă. Băieții deja au simțit că pot juca cu echipe puternice. Partida cu Irlanda a demonstrat că putem domina. Asta e statistica”, a conchis Dobrik.

Meciul dintre naționalele R. Moldova și Austriei va avea loc mâine pe stadionul „Zimbru”, începând cu ora 21.45.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md