04:00:57 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Poze de colecție: Cum arăta Putin la șase ani

Știri 08.10.2017 15:00 Vizualizări3157 Autor: Ziarul National


Liderul rus Vladimir Putin a împlinit, ieri, 65 de ani, iar printre cei care s-au grăbit să-l felicite a fost și președintele R. Moldova, Igor Dodon, care i-a urat să „înflorească” Federația Rusă cu felul său de a fi „hotărât” și cu experiența sa.

Ascensiunea lui Vladimir Putin la putere poate reprezenta cu uşurinţă subiectul unui roman sau al unui film, în care acţiunea ar fi presărată cu spioni, conflicte armate, oligarhi, petrol sau judo.

Vladimir Putin s-a născut la Leningrad (Sankt Petersburg în prezent) în 7 octombrie 1952. Vladimir Vladimirovici Putin este unicul copil al unui veteran de război şi al unei muncitoare care trăiau la periferia Leningradului. El a crescut într-un apartament "comunal", cu alte două familii, un lucru obişnuit la acea vreme în Uniunea Sovietică.



Ca adolescent, Putin a lucrat la postul de radio al şcolii la care învăţa, unde se pare că difuza muzica trupei Beatles sau a altor grupuri de rock din Occident.

Încă de tânăr, Vladimir Putin a devenit interesat de judo. El a devenit campion la judo la universitate în 1974.



Preşedintele Rusiei este pasionat de romanele de spionaj şi de show-urile TV. Putin se pare că îndrăgea foarte mult seria de romane "17 Clipe ale unei Primăveri", care a fost ulterior transformată într-un serial TV. Romanele aveau ca personaj principal un agent dublu - Max Otto von Stierlitz (născut Vsevolod Vladimirovici Vladimirov), care s-a infiltrat în elita nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Ceea ce m-a uimit întotdeauna a fost cum un om a reuşit mai mult decât o armată întreagă", declarat Putin referitor la seria de romane.

Într-un moment gen "viaţa imită arta", Putin a ajuns chiar el în pielea personajului din "17 Clipe ale unei Primăveri". În 1985, KGB-ul l-a trimis pe Putin la Dresda, în Germania de Est, unde a trăit sub acoperire cu numele de "Mr. Adamov". Potrivit unor informaţii, Putin a învăţat limba germană atât de bine că era capabil să imite anumite dialecte. Spre deosebire de alţi agenţi KGB, lui Putin îi plăcea să-şi petrească timpul cu germani.

În 1989, Zidul Berlinului a căzut, iar Putin s-a întors la Leningrad unde a primit un job sub tutela primului primar democrat al Leningradului, Anatoli Sobciak (care îi fusese profesor de drept).

Oficial, Vladimir Putin şi-a dat demisia din KGB în 1991. În acest mod, Putin şi-a început activitatea în administraţie.

Publicaţia Newsweek a scris că există un grup de democraţi din Sankt Petersburg care crede că Putin a fost trimis de KGB la biroul primarului, însă nu există probe care să susţină aceste afirmaţii.

În timp ce a lucrat cu Anatoli Sobciak, Putin şi-a câştigat porecla de "Gray Cardinal/Cardinalul Gri" şi era considerat "omul la care trebuie să apelezi dacă doreşti ca lucrurile să fie rezolvate" sau "omul indispensabil al lui Sobciak".

În 1996, Putin şi-a luat familia şi s-a mutat la Moscova, unde a urcat rapid pe scara ierarhică. După mai multe posturi deţinute, el a ajuns în 1998 conducătorul FSB, fostul KGB.

În august 1999, preşedintele Boris Elţîn l-a numit prim-ministru pe Vladimir Putin. O lună mai târziu, popularitatea lui Putin era de 2 la sută. El era al cincilea premier din ultimii doi ani şi nimeni nu-l credea pe Elţîn când acesta susţinea că Putin va fi succesorul său.

Vedeți în filmulețul de mai sus poze rare din viața liderului rus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md