După două zile în care un euro s-a scumpit cu aproape doi lei, astăzi moneda europeană a mai adăugat aproape 50 de bani. De vină sunt cei de la conducere, care în loc să vină cu soluţii pentru redresarea economiei golesc băncile, afirmă indignaţi cei nevoiţi să mai renunţe la câte ceva din puţinul pe care îl au.  

Banca Naţională a anunţat pentru astăzi o cotaţie de 21 de lei şi 31 de bani pentru un euro, cu 49 de bani mai mult faţă de ieri. La casele de schimb valutar moneda europeană era cumpărată cu 21 de lei 55 de bani şi vândută cu până la 22 de lei. O asemenea situaţie îngrijorează, mai ales în condiţiile în care cu doar câteva luni în urmă, fluctuaţiile de pe piaţa valutară au generat o adevărată explozie a preţurilor. Cât despre o vacanţă - nici nu poate fi vorba, spun mulţi dintre moldoveni.  

De la începutul anului, moneda naţională s-a depreciat cu aproximativ 6 la sută faţă de euro şi cu 20 % faţă de dolarul american. Potrivit celui mai recent raport prezentat de Banca Mondială, în 2015, economia ţării noastre va înregistra o recesiune de doi la sută, ca urmare a crizei regionale, reducerii cererii externe, a transferurilor băneşti şi a finanţărilor.