(VIDEO) Capitala Thailandei se scufundă cu zece milimetri pe an

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii de știință au avertizat că orașul Bangkok se scufundă câte zece milimetri pe an ca urmare a eroziunii solului, a construirii fără control și a creșterii nivelului apei mării, a informat vineri presa locală, relatează EFE.

Sujarit Khoonthanakulwong, șef al departamentului de inginerie al Universității Chulalongkorn, a avertizat că, peste 30 sau 50 de ani, capitala Thailandei ar putea fi acoperită de apă dacă nu se aplică măsuri stricte de frânare a eroziunii.

Într-un seminar desfășurat la Bangkok, experții au semnalat că unele zone ale orașului, precum bulevardul Ramkhamhaeng, se scufundă cu până la un centimetru pe an, potrivit ziarului „Bangkok Post”.

Eroziunea zonei de coastă și creșterea nivelului mării au înghițit porțiuni de coastă în Samut Sakhon și Samut Prakan, provincii învecinate cu Bangkok, unde autoritățile încearcă să combată această tendință prin refacerea mangrovelor.

Autoritățile din Bangkok au precizat că măsurile pentru frânarea scufundării orașului includ limitarea construcțiilor în zonele care pot fi ușor inundate și construirea de canale de drenaj în jurul râului Chao Phraya.

Oamenii de știință au avertizat de mai mult timp în legătură cu scufundarea orașului Bangkok, în parte din cauza terenului argilos pe care se află, dar acest lucru nu a stopat frenezia constructorilor de zgârie-nori și centre comerciale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...