18:35:53 19.04.2024
Stiri

Banii României au ajuns și la „Viorel și Viorica” din Budești

Social 07.10.2017 14:30 Vizualizări2213 Autor: Ziarul National
Banii României au ajuns și la „Viorel și Viorica” din Budești FISM


Sărbătoare mare la grădinița „Viorel și Viorica” din Budești, suburbie a Chișinăului. Instituția a fost inaugurată vineri, după ce câteva luni a fost reparată substanțial, datorită celor 1,2 milioane de lei alocați de Guvernul României, la care s-au mai adăufat 300 de mii de lei din partea comunității.

Atât copiii, cât și părinții au remarcat schimbarea majoră a grădiniței unde a fost efectuată izolarea termică a clădirii, a fost schimbat sistemul de electricitate și renovate pavilioanele.



Grădiniţa nr. 1 „Viorel şi Viorica” din satul Budeşti funcţionează din anul 1990 şi este frecventată de 218 copii cu vârsta între 3 şi 7 ani. Din anul 2001, la grădiniță funcționează și un centru pentru copii cu dizabilități.

La eveniment au participat președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Bogdan Rodeanu, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Mircea Eşanu, și primarul satului Budeşti, Nina Costiuc.

„Educația este una din prioritățile atât ale statului moldovean, cât și ale celui român. Viitorul este al celora pe care îi instruim astăzi. De aceea trebuie să investim în copiii noștri, trebuie să investim în facilitarea accesului la educație și la o asistență socială care îi va forma ca oameni mari”, a declarat la eveniment deputatul de peste Prut Bogdan Rodeanu.

Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova a subliniat că, prin acest ajutor, România contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din stânga Prutului. „Cred că este important să acordăm atenția cuvenită viitorului, să avem copii educați, iar locuitorii acestei frumoase localități să fiți mulțumiți”.

Menționăm că, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe din Moldova. Grantul oferit de Guvernul României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md