Băsescu, atac dur la adresa lui Dodon: ,,Ar da mâine ţara ruşilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte românraian Băsescu a declarat, la Chișinău, că președintele Igor Dodon este omul care ar da mâine țara rușilor.

Băsescu este de părere că este o diferenţă fundamentală între fostul şi actualul lider de la Chișinău.

,, Eu am avut o perioadă o relaţie acceptabilă cu preşedintele Voronin, după care s-a depreciat după ce am vorbit despre unire. Cu preşedintele Dodon nu am avut niciun fel de relaţii. Dar, este o deosebire fundamentală între cei doi preşedinţi. Voronin nu a fost un pro-rus, nu şi-ar fi dat ţara ruşilor, pe când Dodon ar da-o mâine. Noroc că nu se grăbeşte Putin să o ia. Mare deosebire. Voronin era un statalist, cu statul lui, mic, mare, cu problemele lui, nu a acceptat până la urmă Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova. Dodon cred că şi mâine ar accepta federalizarea. Sunt total diferiţi ca abordare. L-am considerat mult mai patriot pe Voronin, dintre cei doi”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la un post de televiziune din Republica Moldova.

Partidul lui Dodon ,,şi-a asumat incorect denumirea de partid socialist. Ei sunt un partid pro-rus şi gata”, a mai spus Traian Băsescu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...