De Ziua Vinului, Stela Botez a lansat videoclipul piesei „Bun îi vinul cel bălan”

main
Foto: captură video

Piesa Bun îi vinul cel bălan, în original, a fost lansată anul trecut de Ziua Națională a Vinului, astfel, încât pe 1 octombrie a răsunat în casele, și căștile iubitorilor de folclor. Cântecul este însoțit și de un videoclip colorat prin care interpreta Stela Botez și producătorul video, Dinu Bubulici, au arătat cum se culege vinul și cum se servește la un picnic de fete frumoase îmbrăcate în ii naționale.

Timp de un an, cântecul s-a bucurat de succes la posturile de radio din țară, videoclipul a fost vizualizat pe youtube, iar Stela Botez și-a propus să aducă un suflu nou în repertoriul său. Și-a încredințat creația pe mâine talentatului DJ Fox Banger care a realizat Remix-ul Bun îi vinul cel bălan. 

,,Îmi place muzica dance cu elemente de muzică tradițională și ascult colajele de remix-uri ale diferitor DJ. Nu consider o crimă să pui folclorul pe ritmuri moderne, or, doar printr-un  remix realizat cu gust se poate păstra muzica neamului nostru în rândul tinerilor care nu ascultă folclor autentic. Personal, am mulți prieteni care ascultă dance cu elemente de folclor, însă muzica populară, nu. Și îmi dau foarte bine seama că nișa publicului de tineri poate fi atrasă prin piese pe gustul lor. Mereu mi-am dorit să stilizez cântecele mele populare, cântecele din repertoriul meu. Din dorința de a place tinerilor, i-am propus lui Andrei Vulpe, pe nume scenic Fox Banger, să remixeze piesa Bun îi vinul cel bălan, iar el a fost deschis spre colaborare și iată că reușim să aducem în dar de Ziua Națională a Vinului, remix-ul piesei cu videoclip. Sperăm să placă publicului.,, declară Stela Botez.

,,De mic sunt legat de muzica folclorică și de alte stiluri, de aceea, inspirația pentru a prelucra cântecul Bun îi vinul cel bălan cu elemente electronice mi-a venit în procesul de lucru asupra piesei. Am realizat remix-ul destul de repede, timp de o zi era gata. Acest produs muzical este prima mea experiență de genul și sper că nu ultima pentru că melodiile folclorice remixate sunt bine primite de public și cred că au un viitor bun la noi. Asta am observat eu din experința mea de a mixa în diferite cluburi și localuri din capitală, chiar dacă unii dintre DJ sunt sceptici față de remix-urile populare, ele se bucură de succes,, spune Dj Fox Banger.

Bun îi vinul cel bălan Remix de Fox Banger și videoclipul produs de Dinu Bubulici sunt lansate pentru Zilele Naționale a Vinului, la 7 octombrie 2017, pe canalul de youtube al interpretei Stela Botez și pe www.stelabotez.com, precum și alte surse de informare ale partenerilor media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente