„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Shor, nici politic, şi nici nu împărtăşim aceleaşi valori ale partidului de stânga şi populist al lui Shor. După ce justiţia din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani şi fraudă bancară, Ilan Shor trebuie să-şi ispăşească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a declarat Joseph Daul.

„În cele din urmă, principalul beneficiar al vizitei lui Shor la Parlamentul European este Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru poziţia sa intransigentă cu privire la încercările autorităţilor moldovene de a submina democraţia din Moldova”, a adăugat liderul PPE.

În ce priveşte implicarea europarlamentarului Fulvio Martusciello în vizita lui Shor la Strasourg, acesta nu reprezintă nici conducerea PPE, şi nici poziţia PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale, a adăugat Joseph Daul.

„Îl voi convoca pe europarlamentarul Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicaţii referitoare la acţiunile sale”, menţionat liderul PPE.

Precizăm că partidul lui Ilan Shor a anunţat că acesta s-a aflat la Parlamentul European unde ar fi discutat cu o serie de deputaţi europeni despre „furtul miliardului” şi situaţia Aeroportului Internaţional Chişinău. În declaraţia partidului se mai precizează că vizita s-a făcut cu aprobarea instanţelor juridice din R.Moldova. Shor este condamnat în prima instanţă la 7,5 ani închisoare pentru implicare în jaful secolului.