Nume
Parola
Vizualizări: 3250
Aplică acum la expediţia ecologică pe r. Ciuhur!
19 Iunie 2015 — Eşti în căutarea unei experienţe noi care va contribui la dezvoltarea ta personală? Îţi doreşti să devii un cetăţean activ, informat, să duci şi să promovezi un mod de viaţă sănătos? Vrei să ştii cum te poţi implica personal ca să contribui la îmbunătăţirea calităţii mediului acasă şi să devii lider în comunitatea ta?
Vrei să-ţi faci prieteni în întreaga ţară? Atunci nu mai sta pe gânduri!
Vino cu noi în Expediţia Ecologică pe rîul Ciuhur!

Dacă ai între 15 şi 20 de ani, vrei să cunoşti mai multă informaţie despre starea rîului Ciuhur, vrei o experiență unică în spirit ecologic şi să-ți petreci util timpul în aer liber, să înveţi aspecte ce ţin de legislaţia de mediu, să vezi personal diferite probleme cu care se confruntă un rîu de la izvor pînă la revărsare, să te întâlnești şi să discuţi despre asta cu inspectori de mediu, primari, jurnalişti, activişti în domeniul protecţiei mediului şi să devii şi tu la rândul tău, un viitor lider în domeniul protecţiei mediului, aplică acum la Expediţia Ecologică pe rîul Ciuhur – „Iubeşte-ţi rîul!”.
Centrul Național de Mediu anunţă concurs de selectare a 25 de tineri pentru Expediţia Ecologică pe rîul Ciuhur, care va avea loc în perioada 16-18 iulie 2015 de-a lungul rîului Ciuhur. Timp de 3 zile, participanţii expediţiei vor participa la o serie de instruiri teoretice şi practice ce vizează aspecte ce ţin de protecţia apelor de suprafaţa şi vor avea ocazia să se informeze de la specialişti calificaţi despre aspectele ce ţin de legislaţia de mediu, vor afla cum pot să-şi apere dreptul la un mediu sănătos, să documenteze cazurile de poluare a mediului dar şi alte aspecte menite să dezvolte spiritul de leadership. Expediţia va fi mobilă, cu cazare în corturi şi cu deplasări zilnice cu autocarul în diferite localităţi din nordul Moldovei, unde tinerii vor avea ocazia să afle care sunt sursele de poluare ale rîului, să interacţioneze cu factorii de decizie dar şi cu localnicii din diferite localităţi care sunt traversate de rîul Ciuhur în căutarea soluţiilor de protecţie a acestuia împotriva fenomenului poluării.
Rîul Ciuhur este afluent al râului Prut, care are 75 km în lungime şi traversează 19 localități din 3 raioane la nordul Moldovei, și anume: s. Bîrlădeni, or. Cupcini, s. Grinăuţi-Moldova,s. Dîngeni, s. Mihăleşeni, s. Ocniţa (raionul Ocniţa),s. Ruseni, s. Goleni, s. Brătuşeni, s. Stolniceni (raionul Edineţ), s. Duruitoarea Nouă, s. Horodişte, s. Pociumbăuţi, s. Pociumbeni, s. Văratic, s. Zăicani, s. Costeşti (raionul Râşcani).
Toate cheltuielile de organizare şi desfăşurare a expediţiei sunt acoperite de organizatori.
Pentru a participa la concursul de selectare a participanților, completează formularul de participare și expediază-l până pe data de 6 iulie 2015 la următoarea adresă: cnm.concurs@gmail.com
Formularul poate fi accesat la urmatoarea adresă: http://environment.md/info/144-Aplic-acum-la-expediia-de-var-pe-r-Ciuhur.html
La concurs pot aplica toţi doritorii însă prioritate va fi acordată tinerilor din localităţile amplasate în bazinul rîului Ciuhur. Persoanele selectate vor fi contactate personal de organizatori.

Vă dorim succese!

Pentru întrebări suplimentare ne puteţi contacta la 022 83 67 27; 060176393. Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare CNM.

Expediţia Ecologică pe rîul Ciuhur se va organiza în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.
Acest proiect este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA