„În această sesiune, 48 de candidaţi au fost eliminaţi de la probe pe motiv de fraudare. Cifra este de cel puţin cinci ori mai mică faţă de anul trecut. Mai puţini elevi au riscat în acest an să obţină rezultate prin fraudare”, a declarat Anatol Topală.

Testele de bacalaureat vor fi verificate până pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC pe 27 iunie. Fiecare candidat îşi va putea vedea lucrările verificate pe adresa www.bac.edu.md, în zilele de 27 şi 29 iunie, în baza unei parole pe care o va obţine de la instituţia de învăţământ în care şi-a făcut studiile.

În zilele de 27 şi 29 iunie candidaţii vor putea depună contestaţii. Rezultatele finale, după examinarea contestaţiilor, vor fi anunţate pe data de 6 iulie, iar sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie.
 
Candidaţii care au fost prinşi copiind sau având asupra lor materiale interzise vor putea susţine, în mod repetat, întreaga sesiune abia peste un an.
 
În acest an s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat 26.818 candidaţi, dintre care 7.533 sunt restanţieri din sesiunile precedente.