(foto) Descoperă arome și gusturi noi. ATU Winery și-a lansat prima colecție de vinuri

D.Bubulici-1963

Pe 5 octombrie vinăria ATU a lansat prima sa colecție de vinuri. Veți fi foarte surprinși de gusturile plăcute, mai mult demidulci și foarte aromate ale acestor vinuri. Naturalețea și aroma soiurilor procesate se reflectă în calitatea și intensitatea vinului. Mai jos descoperiți istoria acestor vinuri, oamenii care stau în spatele acesteia și desigur proprietățile fiecărui vin în parte.

# Cine sunt creatorii ATU WINERY

Cei care ne-au dăruit o nouă colecție de vinuri cu arome și gusturi speciale sunt soții Vlada și Victor Vutcarău. Pentru aceștia vinificația este un hobby și pentru asta ei au depus tot profesionalismul și au investit toată dragostea în vinurile ATU. Mai mult de atât, ei ne spun că vinul însuși a devenit ATU-ul lor, ceea ce îi diferențiază de ceilalți.

22323310_1562504683814513_2131102217_n

Noi nu credem în povești, vom încerca să fim un concept nou, o vinărie care e amplasată în Chișinău, urban winery, care va permite consumatorilor să participe oricând la producerea, degustarea și comunicarea directă cu producătorul.

La muncă sunt parteneri, lucrează la acest proiect cu toată dăruirea și își împart rolurile în funcție de aptitudinile profesionale.

Cred că ne completăm perfect, este dificil să găsești un partener compatibil în muncă și ne bucurăm că suntem. Ne dedicăm în egală măsură, mai puțin este implicat al treilea membru al familiei noastre, copilul, dar conștientizează că producem vin, că mergem în fiecare weekend și muncim împreună la vinărie.

Descoperă proprietățile vinurile din colecția ATU

Și dacă până acum am vorbit despre oamenii care au creat din pasiune rețete de vinuri originale, mai jos aveți posibilitatea să vă faceți cunoscuți cu toate vinurile din colecție.

# Traminer, alb demidulce

D.Bubulici-2010

Anul roadei: 2016
Vol. alcool: 14,5 %
Note de degustare: strălucitor, galben-verzui; în aromă: floral, fructat, fructe cu pulpa albă, fructe exotice (litchi, lime); în gust: demidulce, echilibrat.

# Denumire Vin: Sauvignon-Chardonnay, alb sec

D.Bubulici-2006

Anul roadei: 2016
Vol. alcool: 13,4 %
Note de degustare: sec, strălucitor, galben-verzui; în aromă fructe cu pulpa galbenă (pară, pepene galben), floral; în gust: proaspăt, echilibrat, predomină arome de citrice și măr verde, tip granny smith.

# Denumire Vin: Muscat Ottonel, alb sec

D.Bubulici-2007

Anul roadei: 2016
Vol. alcool: 12,8 %
Note de degustare: strălucitor, galben pal, cu nuanțe de verde, în arome: franc (arome tipice muscatului), aromatic, fructe exotice extracoapte, ierburi aromatice-salvie; în gust: sec, proaspăt, echilibrat, cu un post gust plăcut.

# Denumire Vin: Cabernet-Sauvignon Rosé, roz demidulce

D.Bubulici-2012

Anul roadei: 2016
Vol. alcool: 13,5%.
Note de degustare: strălucitor, roz pal; aroma: florală, fructată, cu nuanțe de coacăză roșie, berberis, fragă, ierburi aromatice, frunză de coacază; în gust: dulciu, rotund, echilibrat, cu un post gust destul de lung.

Regiunile IGP de unde provin vinurile ATU

Plantațiile de vii sunt amplasate în IGP Codru, s. Voinescu, r. Hâncești. Avem o vie modernă, tânără, superintensivă și diversificată. Cel mai mult ne place amplasarea ei, ca pantă ce privește râul Prut și absoarbe multe zile cu soare. Ideal este și solul în această regiune, argilo-nisipos, ideal pentru vițe.

Unde pot fi găsite vinurile ATU

Vinurile din noua colecție ATU sunt prezente în următoarele vinoteci:

# wine.md, strada Pușkin 15;

# Embargo, strada Pușkin 47/1;

# Restaurant Meating Point, str. Grenoble 120;

# Restaurant Rozmarin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202;

*Pe viitor vinurile urmează să ajungă și în alte vinoteci și restaurante wine friendly.

Deși Vinurile ATU abia s-au lansat pe piața națională, urmează să fie expediate mostre în alte trei țări, una peste ocean și două de pe continent. Iar pentru viitor creatorii vinurilor ATU au planuri mărețe.

Tot conceptul a fost creat în special pentru aceste piețe, dar știm că și în Moldova există public modern, tânăr, creativ, care își dorește produse originale. Anul acesta ne-am extins deja, am achiziționat și vase de producere, am mărit hala de producere și depozitare. Creștem repede deoarece avem suportul USAID-ului, Proiect de Competitivitate, pentru micii producători de vinuri, care investește în producerea vinurilor artizanale de calitate înaltă. Mulțumim enorm pentru grantul acordat Poporului American și echipei USAID Moldova, prin persoana d-nei Diana Lazăr.

D.Bubulici-1962

D.Bubulici-1967

D.Bubulici-1974

D.Bubulici-2002

D.Bubulici-2017

D.Bubulici-2063

D.Bubulici-2073

D.Bubulici-2076

D.Bubulici-2078

D.Bubulici-2083

D.Bubulici-2085

D.Bubulici-2087

D.Bubulici-2091

D.Bubulici-2093

D.Bubulici-2095

D.Bubulici-2102

D.Bubulici-2109

D.Bubulici-2113

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente