Surprize pe Aeroportul Chişinău! Turiștii, întâmpinați cu sticle de vin cu logo-ul „Wine of Moldova”

Călătorii care ajung la Aeroportul Internațional Chișinău pe 6-7 octombrie, în ajunul Zilei Naționale a Vinului, se bucura de o primire în cele mai bune tradiții ale ospitalității moldovenești: muzică, vin de calitate și voie bună în „casa mare”, amenajată special.

Oficiul Național al Viei și Vinului și compania „Avia Invest” vor oferi oaspeților de peste hotare produsul mândriei naționale – sticle promoționale de vin cu logo-ul „Wine of Moldova” și mesajul „Bine ați venit în Moldova!”.

Vinul îmbuteliat în sticle de 187 ml este produs din „Rară Neagră”, un soi de struguri local, autentic prin excelență și reprezentativ pentru Vinul Moldovei.

Timp de două zile, promoterii îmbrăcați în costume naționale vor distribui în zona „Sosiri” cele circa 5000 de sticle promoționale cu vin, însoțite de pliante informative despre Ziua Națională a Vinului, precum și invitația de a participa la spectacolul cultural din Piața Marii Adunări Naționale.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului a declarat că acest eveniment a devenit deja o tradiție – ne întâmpinăm oaspeții cu vin de calitate pentru al cincilea an consecutiv.

La această ediție avem un motiv în plus să-i învităm pe turiști la Ziua Națională a Vinului – sărbătoarea evoluează spre un alt nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate. Pe 7 și 8 octombrie învățăm împreună să păstrăm legenda vie a Vinului Moldovei, fiind wine friendly și eco-friendly”, a menţionat Arpentin.

La rândul său, Petru Jardan, director, „Avia Invest” a spus că  Ziua Națională a Vinului este ocazia perfectă pentru a-i cuceri pe turiștii străini cu tradițiile noastre și a-i servi cu tot ce avem mai bun – Vinul Moldovei. Iar cei care gustă odată din ospitalitatea noastră, se vor întoarce neapărat.

Diana Lazăr, vicedirector, Proiectul de Competitivitate din Moldova a precizat că în acest an Ziua Națională a Vinului va prezenta un număr record de vinificatori – 47 de companii din toate cele trei regiuni cu Indicație Geografică Protejată ale țării, reunite sub brandul vinicol de țară Vinul Moldovei.

Multe vinării participă pentru prima dată la sărbătoarea națională și își vor prezenta în premieră produsele cu marcă proprie, iar acesta este și rezultatul eforturilor noastre. Susținerea USAID pentru sectorul vitivinicol în ultima perioadă s-a concentrat pe sporirea calității Vinului Moldovei și încurajarea tinerilor să se lanseze în domeniu. Astfel, într-un termen relativ scurt ne putem mândri cu vinuri de calitate, inclusiv cu IGP, competitivitatea acestora pe piețele externe, dar și cu o nouă generație de vinificatori, curajoși și inventivi”, a menţionat ea.

Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, va avea loc în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Genericul evenimentului, „Păstrăm legenda vie”, îndeamnă la cunoașterea legendei Vinului Moldovei și păstrarea acesteia în armonie cu natura.

Pentru că este o ediție a multor premiere, dar și pentru a promova consumul moderat de vin, organizatorii au pregătit pentru vizitatori un voucher care oferă: un pahar de tritan (100% eco) însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port-pahar); degustări la 21 de vinării (pentru cele două zile ale sărbătorii); 2 degustări de divin produs în Moldova; reduceri și multe alte beneficii.

În ajunul Zilei Naționale a Vinului voucherul poate fi procurat le preț promoțional pe iTicket.md, iar în cadrul evenimentului – la info-point-urile din Piața Marii Adunări Naționale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.