Putin neagă că Rusia s-ar confrunta cu o criză profundă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O criză profundă în Rusia nu s-a produs, în pofida condițiilor economice dificile cauzate de sancțiunile legate de conflictul ucrainean, a declarat președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs ținut vineri la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg.

„La sfârșitul anului trecut, după cum bine știți, ni s-a prezis o criză profundă. Nu s-a întâmplat așa. Noi am reușit să stabilizăm situația și cu încredere trecem peste această perioadă dificilă”, a afirmat șeful statului rus, potrivit gazeta.ru.

Liderul de la Kremlin a subliniat în continuare că autoritățile ruse au reușit să stabilizeze sistemul financiar, să adapteze situația la noua conjunctură a pieței și să depășească apogeul crizei.

În context, Vladimir Putin a amintit de „rezerva de siguranță” a economiei ruse, constând din rezervele valutare în aur, Fondul de rezervă și Fondul național de protecție socială.

Președintele rus a mai declarat că Rusia este „deschisă lumii” și că ea va continua cooperarea cu statele occidentale în pofida tensiunilor legate de criza ucraineană.

Economia Rusiei s-a contractat cu 3,2% în primele cinci luni din acest an, a anunţat, vineri, ministrul Economiei, Alexei Ulyukayev, citând date preliminare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...