Un vicepremier rus îndeamnă cetățenii să mănânce mai puțin și să lucreze mai mult

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici i-a îndemnat pe ruși să scurteze timpul pentru micul dejun, ca să poată munci mai mult, după cum relatează presa rusă.

„Sentimentul general este că întreaga populație din țara noastră ar trebui să muncească mai mult și mai bine și să-și facă munca din plăcere, alocând mai puțin timp micului dejun”, a afirmat Dvorkovici, într-o declarație făcută vineri la un dejun de lucru organizat de Banca de Economii (Sberbank), în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg, potrivit TASS.

Vicepremierul rus nu este primul oficial de la Moscova care îi îndeamnă pe ruși să mănânce mai puțin și să lucreze mai mult. În ianuarie, deputatul în Adunarea legislativă din regiunea Sverdlovsk, Ilia Gafner, i-a îndemnat pe ruși, care din cauza crizei nu au bani pentru alimente, „să mănânce mai puțin”.

Propunerea parlamentarului din Sverdlovsk a provocat un val de critici: bloggerii furioși i-au recomandat lui Gafner „să înceapă cu el”, în primul rând „să fure mai puțin” și să treacă la coșul minim de consum și la deplasarea cu transportul public.

Economia Rusiei s-a contractat cu 3,2% în primele cinci luni din acest an, pe fondul sancțiunilor occidentale și a prețului scăzut la petrol, după cum a anunțat, vineri, ministrul rus al economiei, Aleksei Uliukaev, în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...