20:49:44 24.04.2024
Stiri

Rex Tillerson, afirmaţii OFENSATOARE la adresa lui Trump. Şeful diplomaţiei americane a vrut să demisioneze. MESAJUL Casei Albe provoacă STUPEFACŢIE

Știri 05.10.2017 19:30 Vizualizări1404 Autor: Ziarul National
Rex Tillerson, afirmaţii OFENSATOARE la adresa lui Trump. Şeful diplomaţiei americane a vrut să demisioneze. MESAJUL Casei Albe provoacă STUPEFACŢIE


Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump „imbecil” în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept „imbecil”, pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă.

Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis miercuri seară printr-un comunicat că nu a intenţionat deloc să demisioneze.

În contextul în care presa a relatat că vicepreşedintele SUA, Mike Pence, i-a oferit lui Rex Tillerson sfaturi pentru a depăşi disputele cu Donald Trump, şeful diplomaţiei de la Washington a explicat: „Vicepreşedintele nu a fost nevoit deloc să mă convingă să rămân secretar de Stat, deoarece nu m-am gândit niciodată să mă retrag din funcţie”.

Însă Tillerson nu a vrut să facă nicio referire la informaţiile potrivit cărora l-ar fi numit „imbecil” pe Donald Trump. La insistenţele jurnaliştilor americani, Rex Tillerson a fost nevoit să precizeze: "Nu am de gând să intru în comentarii pe teme mărunte. Nu înţeleg aceste lucruri de la Washington. Eu nu sunt de aici, iar în locurile de unde sunt eu nu discutăm despre chestii absurde şi mărunte de acest fel".

„Rex Tillerson putea la fel de bine să admită că l-a numit pe Donald Trump „imbecil””, comentează cotidianul Washington Post, remarcând că secretarul de Stat a refuzat să nege cu fermitate informaţiile apărute în presă.

Casa Albă: Donald Trump are încredere în continuare în Rex Tillerson

Preşedintele SUA, Donald Trump, îşi păstrează încrederea în secretarul de Stat Rex Tillerson, a anunţat miercuri seară Casa Albă, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

„După cum am spus-o de mai multe ori înainte, dacă preşedintele nu are încredere în cineva, acea persoană nu va rămâne în funcţie”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Sarah Sanders a precizat că Donald Trump nu a discutat miercuri cu Rex Tillerson.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md