La Nisporeni va fi construit un centru sportiv regional de 80 milioane lei

La Nisporeni au început astăzi lucrările de construcție a unui centru sportiv regional. Costul total al proiectului constituie circa 80 milioane lei. Din acești bani va fi construită o tribună cu o capacitate de 6000 locuri, va fi amenajat terenul de fotbal, va fi construită o parcare.

Noul centrul sportiv va fi dotat cu echipament așa încât vor fi create condiții optime pentru antrenamente și competiții sportive naționale și internaționale.

Lucrările vor derula în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

La ceremonia de lansare a proiectului a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca care a felicitat autoritățile locale pentru inițiativă și a dat asigurări că proiectul va fi o istorie de succes.

Vasile Bîtca a menţionat în cadrul evenimentului de inaugurare a lucrărilor că proiectul va dezvolta potențialul turistic în regiune și va îmbunătăți condițiile de trai ale localnicilor.

Totodată, ministrul Vasile Bîtca a comunicat că lucrările prevăd crearea condițiilor optime pentru vizitarea obiectelor  majore pe traseele turistice de masă, inclusiv impulsionarea și crearea condițiilor pentru dezvoltarea sportului de performanță.

La eveniment a participat și Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) care a precizat ce lucrări vor fi efectuate în acest an și când va fi finalizat proiectul.

”Până la sfârșitul anului vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar. Durata proiectului este de 36 de luni”, a precizat directorul ADR Centru..

Reprezentanții autorităților publice locale susțin că realizarea eficientă a proiectului va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.