/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cum comentează deputații banii cheltuiți pe deplasări. Lilian Carp: „Propun să instituim distincția „Pintile Călătorul”

missing
05 octombrie 2017, ora 17:09

Potrivit Centrului de Politici și Reforme, Valeriu Ghilețchi este deputatul care a cheltuit cei mai mulți bani pentru deplasări în străinătate – mai exact 700 de mii de lei. Popular-europeanul spune însă că a cheltuit bani justificat. Nu a reușit să-i convingă, însă, pe unii colegi din Parlament.

Vreau să-l felicit cu călătoriile pe care le-a făcut prin toată Europa și propun să introducem o nouă distincție din partea Parlamentului pentru aceștia care călătoresc, distincția lui „Pentilie călătorul””, a declarat deputatul PL, Lilian Carp.

Cheltuielile la care Dvs faceți referință sunt cheltuieli care pentru un europarlamentar ar fi probabil pentru o săptămână”, explică Valeriu Ghilețchi, Președinte Grupul PPEM.

Dl Ghilețchi îndeplinește funcții importante și la nivel de Consiliul Europei, dacă nu știați, și ne reprezintă interesele RM și Parlamentului cu brio, ceea ce unii nu reușesc”, a precizat președintele Parlamentului, Adrian Candu.

Vreau să-l susțin parțial pe dl Ghilețchi și să-i spun că la noi în republică cu drepturile și libertățile omului stăm foarte bine. Arestări peste arestări, suspendări, condamnări. Lucrează bine Parlamentul și guvernarea”, a afirmat președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu.

Vă mulțumim frumos pentru aprecierea guvernării dl Ghimpu”,a replicat președintele Parlamentului, Adrian Candu.

Următorii în topul deputaților care s-au plimbat pe banii statului sunt ex-deputatul PLDM, Liliana Palihovici și fostul socialist, actualmente ambasador al RM în Rusia, Andrei Neguța.

A călători înseamnă să te duci să te plimbi. Ea a fost în activitate parlamentară și și-a făcut misiunea în conformitate cu angajamentele sala la Adunarea Generală a Consiliului Europei. – 600 de mii de lei e mult sau puțin? – Sunt bani”, a explicat Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM.

Neguța, așa îi era funcția. Era în Comisia pentru politică externă. Eu am deplasările doar la adunările sesiunii interparlamentare CSI și dacă mai sunt câteva, sunt în interes de serviciu. Nu am mers peste hotare să mă plimb din banii statului, așa cum o fac alții. – Cine alții? – Asta voi trebuie să faceți investigație”, a declarat președinta fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi.

Totuși, cei mai mulți bani au cheltuit democrații – peste 1 milion de lei timp de doi ani.

Am fost, nu m-am plimbat, am muncit, am promovat imaginea RM, am luptat pentru Moldova, ceea ce voi face și în continuare. – Democrații sunt primii în acest top. De ce democrații și nu alții? – Pentru că democrații au funcții. E mult, dacă așa te uiți la un milion de lei, dar nu am fost la plimbări, am fost la muncă”, susține deputata PDM Valentina Buliga.

Următorii după democrați, la capitolul „cheltuieli pentru deplasări”, vin liberal-democrații și socialiștii. Potrivit Centrului de Politici și Reforme, cele mai puține deplasări de serviciu au avut comuniștii – aproape 146 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram