Calitatea drumurile în Moldova este la fel ca cea din Mozambic. Pe ce loc s-a poziționat țara noastră într-un clasament mondial

reabilitare-drumuri1

Republica Moldova a avut dintotdeauna probleme la capitolul infrastructura rutieră. Acest lucru se observă și într-un raport realizat de Forumul Economic Mondial unde se analizează competitivitatea globală a 137 de ţări pentru anii 2017-2018. Într-un capitol destinat calității drumurilor putem vedea că țara noastră este departe de a fi în top zece.

Poziționată pe locul 128, drumurile din Moldova sunt mai bune decât în Mozambic, Ucraina, Paraguay, Yemen, Guineea, Madagascar, Haiti, Republica Democratică Congo şi Mauritania, scrie autoblog.

Calitatea drumurilor a fost evaluată de Forumul Economic Mondial cu note de la 1 la 7, cea maximă însemnând „foarte bună”. Moldova a primit nota 2.5.

În pofida faptului că ne aflăm la coada acestui clasament, Forumul Economic Mondial a menţionat că ţara nostră înregistrează o dinamică ascendentă. Acest lucru înseamnă că calitatea infrastructurii rutiere creşte şi nu este decât un lucru îmbucurător.

Vedeți mai jos întregul clasament.

calitate-drumuri

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente