Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucția străzilor Petricani și Eugen Coca

   1913

Primăria municipiului Chişinău anunță despre finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere a străzii Petricani, în perimetrul str. Mircești și șos. Balcani. Lucrările au fost executate de către ÎM „Exdrupo" și au constat în asfaltarea părții carosabile, reconstrucția canalizării pluviale și modernizarea iluminatului stradal. Lucrările au fost finanțate din bugetul municipal, în acest sens fiind valorificate circa 8 milioane lei.

Serviciile municipale de profil au asfaltat circa 21 mii metri pătrați de stradă, iar stratul de uzură aplicat este de 7 cm. De asemenea, pe str. Petricani a fost reabilitată integral tronsonul de canalizare pluvială, dar și rețeaua de iluminat stradal, fiind montați 30 de piloni noi și schimbate 69 de felinare.  

În prezent se desfășoară lucrări de reconstrucție a 2,5 km de trotuar, cu lățimea de 1,5 m pe un singur sens al străzii, dar și lucrări de asfaltare a drumurilor secundare, căilor de acces în curțile de locuit și zonele de staționare a transportului public. De asemenea, pentru săptămâna viitoare sunt planificate lucrări de montare a indicatoarelor rutiere noi și aplicarea marcajului rutier.

Menționăm că pe parcursul lunii septembrie au fost realizate, de asemenea, lucrări de reabilitare a părții carosabile și reconstrucția bordurilor pe str. Eugen Coca, pe o lungime de 550 metri liniari, în perimetrul străzilor Ion Creangă și Milano. Costul lucrărilor constituie 1,2 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.