Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău a început campania de salubrizare de toamnă

   1790

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 2 octombrie - 15 decembrie 2017, în capitală se va desfășura campania de salubrizare de toamnă.

Potrivit unei dispoziții a primarului general interimar, Nistor Grozavu, principalele activități ale campaniei de salubrizare de toamnă se referă la executarea lucrărilor de amenajare și curățire pe teritoriile instituțiilor sociale - școli, grădinițe, instituții medico-sanitare publice, dar şi salubrizarea zonelor rezidențiale, curțile de blocuri de locuințe și terenurile aferente acestora, curățenie în zonele verzi - parcuri, scuaruri şi alei. De asemenea, vor fi salubrizate mecanizat drumurilor din Chișinău, curățate gurile de canalizare pluviale şi lichidate gunoiștile neautorizate.

Responsabili de buna desfășurare a campaniei de salubrizare vizate sunt: Preturile de sector, Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția generală transport public și căi de comunicații, ÎM „Asociația de gospodărire a spaţiilor verzi", Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, ÎM Regia „Autosalubritate" și ÎM Combinatul „Servicii Funerare".

În același timp, locuitorii capitalei și agenții economici sunt chemați să evite depozitarea deșeurilor peste grămezile de frunziș, să nu admită incendierea frunzișului și a altor deșeuri vegetale, să mențină în curățenie teritoriile aferente caselor particulare de locuit şi teritoriile din preajma imobilelor pe care le administrează. În cazul neconformării acestor solicitări, persoanele fizice și juridice vor fi amendate, conform art. 181 al Codului Contravențional al Republicii Moldova.