icon

Vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, către Premierul Pavel Filip: Moldova este un model în ceea ce privește respectarea drepturilor minorităților naționale

05-10-2017 08:28
2,412

Evoluția relațiilor bilaterale și oportunitățile pentru consolidarea relațiilor de parteneriat dintre Moldova și Bulgaria au fost principalele teme de discuție în timpul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Vicepreşedintele  Republicii Bulgaria, Iliana Iotova.

 

Oficialii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda bilaterală, pronunțându-se pentru extinderea cooperării în domeniile de interes comun. În context, șeful Executivului a salutat  decizia părții bulgare de a deschide un Consulat la Taraclia, fapt ce va impulsiona relațiile bilaterale.

 

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit Vicepreședintei Bulgariei pentru susținerea acordată țării noastre în realizarea parcursului său european. ”Avem nevoie de asemenea prieteni ca Bulgaria în Uniunea Europeană, țări care au parcurs deja drumul de integrare europeană și care înțeleg foarte bine ce se întâmplă la noi. Nu avem nevoie de laude, ci de aprecieri obiective”, a spus Pavel Filip.

 

Premierul a specificat că Republica Moldova are nevoie de susținere pentru a implementa agenda de reforme, care să schimbe în bine viața cetățenilor și să facă ireversibil parcursul european al țării noastre.

 

La rândul său, Vicepreședintele Iliana Iotova a declarat că Bulgaria va rămâne un susținător fidel al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, menționând că apreciază modul în care sunt abordate problemele minorităților naționale, inclusiv a etnicilor bulgari în țara noastră.”Republica Moldova este un model în ceea ce privește respectarea drepturilor omului”, a declarat Iliana Iotova.

 

Totodată, oficialul bulgar a salutat crearea Consorțiului dintre Universitatea de Stat din Taraclia și două Universități din Bulgaria.

 

În altă ordine de idei, Pavel Filip a informat-o pe Iliana Iotova despre ultimele evoluții în problema transnistreană, solicitând susținerea părții bulgare în includerea chestiunii cu privire la retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova în agenda sesiunii actuale a Adunării Generale ONU.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30