18:16:38 18.04.2024
Stiri

FOTO // În RÂND la Catedrală. Sute de enoriași stau la coadă cu flori în mâini

Social 19.06.2015 12:34 Vizualizări4017 Autor: Daniela Hadei
FOTO // În RÂND la Catedrală. Sute de enoriași stau la coadă cu flori în mâini


Sute de enoriași din toate colțurile R. Moldova au venit în ultimele zile la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău pentru a se închina la Moaştele Sfintei Matrona din Moscova.

Cu flori în mână, enoriașii au format cozi de zeci de metri în ograda Catedralei, iar unii dintre ei au ore întregi de când stau în rând.

Mătușa Ulita a venit din satul Mârzești, raionul Orhei, și este în fața Catedralei de la ora opt dimineața. Bătrâna în vârstă de 75 de ani ne spune că nu a obosit și că nici căldura soarelui nu o a stors-o de puteri.

„Am avut dragoste și am venit. Și obosiți, și în soare, dar dacă ai dragoste, uiți de toate. Am venit să văd icoana. Băiatul meu e în Moscova și mi-a zis să merg să văd icoana când va fi adusă în Moldova, căci e folositoare, dar eu cred că toate icoanele sunt folositoare. Eu mă simt mai ușor pe suflet, e mai bine. Îmi este drag să vin, dragostea de Dumnezeu o am de când eram mică”, ne spune mătușa Ulita.

Mătușa Lidia este din Stășeni și stă de jumătate de oră în rând pentru a se ruga și a vedea icoana sfintei Matrona, pentru că, ne spune dumneaei, această icoană face adevărate minuni.

„Demult îmi doream să vin să văd această icoană, pentru că face minuni cu adevărat. Mulți se roagă la ea, pentru pace, liniște și sănătate pentru toată lumea. Am fost și luni, am venit și astăzi și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vrem să ajungem să o vedem, căci pentru a merge la Moscova nu avem bani. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să dea sănătate și liniște la toată lumea”, zice femeia.

Mătușa Ana a venit astăzi la Catedrală pentru a se ruga pentru fiul său bolnav. Femeia crede în icoana făcătoare de minuni și speră să-i ajute feciorului.

„Am un băiat bolnav și mai vin să mă rog pentru el. Și chiar și pentru mine, căci iată îmbătrânesc, părinții nu-s. Mai am surori, nepoți, mă rog și pentru ei”, ne spune mătușa.

Moaştele Sf. Matrona din Moscova au fost aduse sâmbăta trecută la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău și se vor afla aici până sâmbăta viitoare.

Potrivit crestinortodox.ro, Sfânta Matrona din Moscova este numită „cel de-al optulea stâlp al Rusiei”. Sfânta Matrona a fost oarbă, dar de mică a fost înzestrată cu darul clarviziunii, al facerii de minuni, al vindecării bolnavilor, al discernământului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md