PAS nu va face coaliție cu PDM în viitorul Parlament. Andrian Candu: „Va trebui să găsim un compromis ca să ținem socialiștii departe”

rsz_maia

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va face o coaliție nici până și nici după alegeri cu Partidul Democrat. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, lidera PAS, în cadrul unei dezbateri la Moldova 1.

„PAS nu va face o coaliție nici până și nici după alegeri cu Partidul Democrat, pentru că PDM arată că este un partid antieuropean acum. Dvs construiți un sistem autoritar în țara asta, hărțuiți oamenii care nu vor să se supună regimului, să se înscrie în PDM. Dvs nu aveți nicio treabă cu valorile europene. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii cu care ați votat sistemul electoral mixt. Dvs sunteți un pericol pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În plus, Partidul Democrat nu este un partid de dreapta, Vlad Plahotniuc fiind vicepreședintele internaționalei socialiste”, a subliniat Maia Sandu.

La rândul său, Andrian Candu, președintele Parlamentului, a declarat că PDM este un partid de centru și întotdeauna a făcut coaliție cu partidele de dreapta.

„Eu sper foarte mult că noi vom reuși să găsim totuși un compromis în 2018 atunci când după alegeri vom ajunge să avem o anumită discuție. Imaginați-vă că după alegeri sunt trei partide care ajung în Parlament – PSRM, cu un scor care nu îi permite să conducă majoritar, PAS și PDM. De noi o să depindă să găsim un anumit compromis, în așa fel încât să formăm un guvern pro-european și să ținem departe socialiștii și să nu întoarcem țara la Federația Rusă”, a spus speakerul.

„Noi vă considerăm la fel de toxici ca pe socialiști”, a conchis președinta PAS.

Potrivit unui sondaj publicat recent de IDIS Viitorul, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 51 la sută dintre cetățeni ar vota pentru Partidul Socialiștilor, 24% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, 6% pentru Partidul Democrat, iar pentru Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – 5,8%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente