Participanţii la emisiunea "Ora Expertizei" au fost invitaţi să comenteze discursurile europarlamentarilor, în care au fost enumerate derapajele antidemocratice ale puterii de la Chişinău şi eventuala suspendare a finanţării externe pentru ţara noastră.

„Este o mare ruşine pentru Republica Moldova. Din cauza intereselor obscure ale două persoane, cum ar fi Plahotniuc şi Dodon, Moldova se îndepărtează de la parcursul european şi riscă să se transforme într-o zonă gri”, a spus Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Ceea ce am văzut în relatările deputaţilor europeni şi ceea ce arată sondajul, opiniile populaţiei coincid. Nu coincid doar cu ceea ce crede guvernarea, care trăieşte într-o lume absolut paralelă”, a declarat Victor Ciobanu, editorialist.

„Eu cred că este destul de grav şi realitatea ne arată clar că unicul partid de la guvernare, aşa-numit democrat, trebuie scos de sub jurisdicţia Codului Electoral şi plasat sub jurisdicţia Codului Penal”, a spus Alexandr Petkov, fost deputat.

Opinii separate au avut însă reprezentanţii coaliţiei majoritare, prezenţi în studio.

„Sunt anumite critici obiective pe care le accept, dar sunt şi opinii pur politice”, a declarat Valeriu Ghileţchi, preşedintele grupului parlamentar PPEM.

Declaraţiile contradictorii între exponenţii guvernării şi ceilalţi invitaţi s-au transformat într-un ping-pong de acuzaţii, atunci când în discuţie a fost adus subiectul jafului de proporţii din sistemul bancar.

Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit, iar purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon a respins acuzaţiile, precizând că dacă ţara noastră nu va mai primi bani din exterior, atunci ar urma să aibă loc alegeri anticipate, lucru pentru care şi pledează şeful statului.