Constantin Boeştean povesteşte că vinerea trecută, după ce a revenit dintr-o deplasare din sudul ţării, şi-a parcat maşina în curtea blocului, acolo unde obişnuia să o lase de mai bine de 20 de ani. Însă, a doua zi dimineaţa, şi-a găsit vehiculul fără plăcuţe de înmatriculare şi cu un bileţel pe parbriz.

Mai mult, veteranul spune că presiunile ar avea loc la comanda ministrului de Interne, Alexandru Jizdan.

Într-o situaţie similară s-a pomenit şi Arina Spătaru în timp ce se afla la locul de muncă. Şefa organizaţiei teritoriale a Platformei Demnitate şi Adevăr din Bălţi spune că, deşi se afla în atelierul său atunci când i-au fost scoase numerele de înmatriculare de la maşină, agenţii de patrulare nu au binevoit să îi aducă la cunoştinţă presupusa abatere.

În replică, agentul de patrulare Iurie Ursu din Bălţi a declarat pentru Jurnal TV că Arina Spătaru a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 300 de lei şi cinci puncte de penalizare pentru parcare neregulamentară. Iar şefa serviciului de presă al MAI, Alina Zbancă, a declarat că instituţia are un dialog transparent cu veteranii de război şi că afirmaţiile de mai sus ar fi lipsite de probe. Totodată, ea a menţionat că Boeştean este unul dintre organizatorii protestelor şi în acest mod ar încerca să implice ministerul şi numele conducătorilor în jocuri politice.