(FOTO) Casă modernă, construită în doar trei ani; Cum arată imobilul consilierei socialiste Eugenia Ceban

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eugenia Ceban, consilieră pe lista socialiștilor, pledează în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pentru susținerea categoriilor sociale cu venituri mici: fie că sunt angajați în sistemul bugetar, fie că sunt persoane în etate care trăiesc din pensii mizere. Consiliera locuiește într-o casă nouă și modernă situată în localitatea Tohatin, municipiul Chișinău, care a fost ridicată în doar trei ani.

Potrivit unei anchete a portalului Moldova Curată, în luna martie 2015, Eugenia Ceban a fost angajată în Parlamentul Republicii Moldova în calitate de asistentă a deputatului socialist Bogdan Țîrdea. La alegerile locale din anul 2015, Eugenia Ceban a fost aleasă consilieră locală, tot pe listele socialiștilor, devenind astfel colegă cu fiul său, Ion Ceban.

În CMC, Eugenia Ceban vine cu diferite inițiative și propuneri de a susține diferite categorii sociale cu venituri mici, atât angajați în instituțiile preșcolare, cât și persoane în etate.

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, ea a declarat că PSRM a propus un proiect care prevede un adaos de 50% la salariu pentru unii angajați din grădinițele din capitală. „Am propus ca bucătarii, ajutorii lor și dădacele din grădinițele din capitală să primească acest adaos. Cei care lucrează în suburbii, primesc salariu de la autoritățile locale. Vom înainta Ministerului Finanțelor și Guvernului acest proiect. De asemenea, vom propune ca în grădinițe să existe nutriționist, iar atunci meniul va satisface toate cerințele”, a spus Ceban.

În timp ce se află în două funcții publice: cea de ales local, dar și de funcționară în Legislativ, Eugenia Ceban s-a mutat în casă nouă. Imobilul este situat în comuna Tohatin, municipiul Chișinău, la o margine de sat. Casa cu suprafața de circa 190 de metri pătrați este împrejmuită de un gard înalt de piatră. Edificiul este unul modern, semn că imobilul a fost dat în exploatare recent. Potrivit datelor cadastrale, recepția finală a casei a fost semnată în vara anului trecut.

În declarația de avere și interese personale a Eugeniei Ceban este menționat că această casă a fost ridicată doar în trei ani. Anterior însă Eugenia Ceban avea reședința într-un apartament de tip town-house situat în sectorul Buiucani din capitală, locuință pe care i-a dăruit-o fiului său, Ion Ceban, actualul purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon.

Întreaga anchetă poate fi citită aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...